Η εικόνα που αντιλαμβάνονται για εσένα.

Picture of Efi Makamtzi
Efi Makamtzi

Κυριακή βράδυ.

Πάντα μας πιάνει μία επιθυμία. Μία προσμονή για το τι θα πετύχουμε “από Δευτέρα”. Για μια αλλαγή.

Αν σκεφτόσουν λοιπόν καιρό τώρα, να ξεκινήσεις το personal brand σου, ίσως ήρθε η ώρα να το κάνεις. Παρακάτω σου δίνω κάποιους σημαντικούς λόγους για να κάνεις αυτήν την αρχή.
Μπορεί να έχεις μία εικόνα για το πώς θέλεις να είσαι σε 10 χρόνια από τώρα. Μπορεί και όχι. Μπορεί να έχεις βρει ήδη τον επαγγελματικό σου δρόμο. Μπορεί και όχι.
Σίγουρα όμως, υπάρχεις, επικοινωνείς, επηρεάζεις τους γύρω σου με την ενέργειά σου.
Σε μία εποχή χωρίς κοινωνικές επαφές, αλλά με άτομα που θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά, το να διατηρήσεις ή να δημιουργήσεις την εικόνα που θέλεις να αντιλαμβάνεται ο κόσμος για εσένα, είναι σημαντικότερο από ποτέ.

Γιατί;

 
Για να δικτυωθείς.
Για να κάνεις νέες φιλίες.
Για να ανοίξεις τα φτερά σου.
Για να υπάρξουν νέες ευκαιρίες στον δρόμο σου.

Στις μέρες μας, αυτή η εικόνα, δημιουργείται και διατηρείται μέσα στις οθόνες μας, μέσα σε όλες τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Και όχι, δεν είναι αναγκαίο να χτίσεις ένα personal brand για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.
Όταν όμως έχεις βρεις τον σκοπό σου, το πώς θα συμβάλλεις στην κοινωνία και στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αυτό που έχεις να δώσεις, τότε πραγματικά αξίζει να φτάσεις την επιρροή σου όσο πιο μακριά μπορείς. Να φτιάξεις ένα personal brand που θα λειτουργήσει ως καταλύτης μετάδοσης αυτού που προσφέρεις, είτε επαγγελματικά, είτε καθαρά μέσα από την ψυχή σου.
Δεν θα αναλύσω τι είναι το personal brand ούτε το πώς χτίζεται. Για όλα αυτά θα μιλήσουμε αυτήν την Κυριακή στο Empowering H3r.
Θα σε καλέσω όμως, να αφήσεις στην άκρη την “ρηχή”, εικόνα που έχεις για το “πώς φαίνονται” κάποιοι άνθρωποι στα social media. Θέλω να σκεφτείς το αντίκτυπο που έχουν αυτοί οι άνθρωποι στην κοινωνία με μέσο το social influence τους.

Σου παραθέτω κάποια παραδείγματα, πραγματικών influncers. Παραδείγματα που θα σε κάνουν να δεις την έννοια του “personal brand”, κάπως διαφορετικά. Εμείς τα λέμε την Κυριακή.

Ricky Gervais

Ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων και ο κωμικός ηθοποιός Ricky Gervais συνεργάστηκε με το RSPCA, με σκοπό την διάσωση ζώων κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ricky Martin

Βοηθώντας τους γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στις ΗΠΑ , ο Ricky Martin συνεργάζεται με το Project Hope και το CharityStars στην καμπάνια #HelpFromHome. Προτρέπει τους ακόλουθούς του να υποστηρίξουν αυτούς τους οργανισμούς και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτής της παγκόσμιας πανδημίας.

Chiara Ferragni

Η Chiara Ferragni και ο σύζυγός της, πρόσφεραν 100.000 ευρώ, με σκοπό τη δημιουργία νέων νοσοκομειακών κρεβατιών στην τομέα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου San Raffaele του Μιλάνου.
Group-7.png

Θες να μάθεις περισσότερα για εμάς;

Άφησε εδώ τα στοιχεία σου και θα έρθουμε εμείς σε επικοινωνία μαζί σου!