The Moment of Lift: How Empowering Women Changes the World

Της Melinda Gates
Περίληψη


​Η Melinda Gates, εδώ και είκοσι χρόνια, βρίσκεται σε αποστολή να βρει λύσεις για τα άτομα με τις πιο επείγουσες ανάγκες, όπου κι αν ζουν. Καθ 'όλη τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, ένα πράγμα της έγινε ολοένα και πιο ξεκάθαρο: "αν θέλεις να σηκώσεις μια κοινωνία επάνω, επένδυσε στις γυναίκες".

Σε αυτό το ειλικρινές και εμπνευσμένο βιβλίο, η Γκέιτς εντοπίζει την αφύπνιση της στη σχέση μεταξύ της χειραφέτησης των γυναικών και της υγείας των κοινωνιών. Δείχνει μερικές από τις τεράστιες ευκαιρίες που υπάρχουν τώρα για την υπέρτατη αλλαγή του. Παρέχει απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να μπορέσει ο καθένας από εμάς να κάνει τη διαφορά. Μοιράζεται μαθήματα που έμαθε από τους εμπνευσμένους ανθρώπους που γνώρισε κατά τη διάρκεια της δουλειάς της και των ταξιδιών της σε όλο τον κόσμο, όπως διευκρινίζει στην εισαγωγή: "Γι 'αυτό έπρεπε να γράψω αυτό το βιβλίο - να μοιραστώ τις ιστορίες ανθρώπων που έδωσαν εστίαση και επείγον στην ζωή μου. Θέλω όλοι μας να δούμε τρόπους που μπορούμε να ανυψώσουμε τις γυναίκες εκεί που ζούμε ».


Η αξέχαστη αφήγηση της Melinda υποστηρίζεται από εκπληκτικά δεδομένα καθώς παρουσιάζει τα θέματα που χρειάζονται περισσότερο την προσοχή μας - από τον γάμο των παιδιών έως την έλλειψη πρόσβασης σε αντισυλληπτικά στην ανισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας. Και, για πρώτη φορά, γράφει για την προσωπική της ζωή και τον δρόμο της ισότητας στον γάμο της. Σε όλη την έκθεσή της, δείχνει πώς δεν υπήρξαν ποτέ περισσότερες ευκαιρίες για να αλλάξουμε τον κόσμο - και τους εαυτούς μας.

Μια προσωπική δήλωση παθιασμένης πεποίθησης, το βιβλίο αυτό αναφέρει το ταξίδι του Γκέιτς από έναν συνεργάτη που εργάζεται πίσω από τις σκηνές σε έναν από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του κόσμου για τις γυναίκες, οδηγούμενος από την πεποίθηση ότι κανείς δεν πρέπει να αποκλειστεί, όλες οι ζωές έχουν την ίδια αξία και η ισότητα των φύλων είναι το επίπεδο που ανυψώνει τα πάντα.Συγγραφέας

Η Μελίντα Γκέιτς είναι φιλάνθρωπος, επιχειρηματίας, πρώην γενικός διευθυντής της Microsoft και παγκόσμια συνήγορος για τις γυναίκες και τα κορίτσια. Μεγάλωσε στο Ντάλας του Τέξας και έλαβε πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών από το πανεπιστήμιο Duke και MBA από το σχολείο Fuqua του Δούκα. Η Μελίντα πέρασε την πρώτη δεκαετία της σταδιοδρομίας της στην ανάπτυξη προϊόντων πολυμέσων στη Microsoft πριν εγκαταλείψει την εταιρεία για να επικεντρωθεί στην οικογένεια και την φιλανθρωπική της δουλειά.

Μοιράζεται, ακόμα, την προεδρία του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και καθορίζει την κατεύθυνση και τις προτεραιότητες της μεγαλύτερης φιλανθρωπίας στον κόσμο. Είναι επίσης ιδρύτρια της Pivotal Ventures, μιας εταιρείας επενδύσεων και επωάσεως που εργάζεται για την προώθηση της κοινωνικής προόδου για τις γυναίκες και τις οικογένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Keep Empowering H3r_Insta (3).png

KEEP EMOWERING H3R

Μήπως ήρθε η στιγμή να εκτιμήσουμε την συμβολή της ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση;

Το H3RS διοργανώνει ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο δράσεων.

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα πραγματοποιηθούν, στις 6 & 7 Μαρτίου, συζητήσεις γύρω από τα έμφυλα πρότυπα, τους περιορισμούς, τις διακρίσεις και ειδικότερα τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της γυναίκας.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός η ανάδειξη της καθοριστικής επίδρασης των έμφυλων προτύπων στη ζωή της γυναίκας και αφετέρου η σπουδαιότητα της υγιούς ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση. 

 

Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, με αξιόλογη πορεία στο δικό τους κλάδο, στο πλαίσιο δύο συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης. 

 

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης είναι αφιερωμένη στην συζήτηση γύρω από τις έμφυλες διακρίσεις και τα έμφυλα στερεότυπα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς πως επιδρούν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας. 

 

Κατά την δεύτερη μέρα της εκδήλωσης θα μοιραστούμε εμπειρίες, απόψεις και προσωπικά βιώματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και πως επηρέασαν την ψυχική υγεία και θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε με τρόπους αντιμετώπισης. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@h3rs.org , και στους social media λογαριασμούς μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Spotify
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn