Tarana Burke

Η Ταράνα Μπερκ γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1973 και είναι ακτιβίστρια των πολιτικών δικαιωμάτων, η οποία ξεκίνησε το κίνημα Me Too. Η Ταράνα είναι από το Μπρονξ της Νέας Υόρκης, όπου μεγάλωσε, και υπήρξε θύμα βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης τόσο ως παιδί όσο και ως έφηβη. Η Μπερκ δηλώνει ότι αυτές οι εμπειρίες την ενέπνευσαν να εργαστεί για να βελτιώσει τη ζωή των κοριτσιών που υφίστανται ακραίες δυσκολίες.Η Ταράνα, αφού συνεργάστηκε με επιζώντες σεξουαλικής βίας, ανέπτυξε το μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Just Be" το 2003, το οποίο ήταν ένα πρόγραμμα για κορίτσια ηλικίας 12 έως 18 ετών. Το 2006 ξεκίνησε επίσης το «Me Too Movement» χρησιμοποιώντας τη φράση "Me Too" για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη διάδοση της σεξουαλικής κακοποίησης και της επίθεσης στην κοινωνία. Το 2017 η φράση Me Too χρησιμοποιήθηκε ως # MeToo μετά από τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής κακοποίησης από τον Harvey Weinstein. Τότε ήταν όταν η Μπερκ αποφάσισε να λάβει δράση και να διαμορφώσει το κίνημα για να το καταστήσει "ενδυνάμωση μέσω της ενσυναίσθησης".

Το Time ονόμασε τη Μπερκ, μεταξύ άλλων γυναικών ακτιβιστών, ως το πρόσωπο της χρονιάς για το 2017. Το 2018 παρακολούθησε τα 75α βραβεία Golden Globe ως συνοδεία της αμερικανίδας ηθοποιού Michelle Williams. Επιπλέον, έλαβε το 2018 βραβείο για το θάρρος από τα βραβεία Ridenhour, το οποίο απονέμεται σε άτομα που δείχνουν θαρραλέα υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και παθιασμένη δέσμευση στην κοινωνική δικαιοσύνη, για το γεγονός ότι έκανε γνωστή τη φράση «Me Too» με τέτοιο τρόπο ώστε να συμπάσχει κανείς με τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης πριν από πάνω από μια δεκαετία.

Είναι επί του παρόντος η Γενική Διευθύντρια του Girls for Gender Equity στο Μπρούκλιν και προσπαθεί να βοηθήσει τις νεαρές γυναίκες του χρώματος να αυξήσουν τη συνολική τους ανάπτυξη μέσω διαφόρων προγραμμάτων και μαθημάτων. Διοργανώνει σεμινάρια για τη βελτίωση της πολιτικής που ακολουθείται σε σχολεία, χώρους εργασίας κλπ. και παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις με δημόσιες ομιλίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Keep Empowering H3r_Insta (3).png

KEEP EMOWERING H3R

Μήπως ήρθε η στιγμή να εκτιμήσουμε την συμβολή της ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση;

Το H3RS διοργανώνει ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο δράσεων.

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα πραγματοποιηθούν, στις 6 & 7 Μαρτίου, συζητήσεις γύρω από τα έμφυλα πρότυπα, τους περιορισμούς, τις διακρίσεις και ειδικότερα τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της γυναίκας.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός η ανάδειξη της καθοριστικής επίδρασης των έμφυλων προτύπων στη ζωή της γυναίκας και αφετέρου η σπουδαιότητα της υγιούς ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση. 

 

Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, με αξιόλογη πορεία στο δικό τους κλάδο, στο πλαίσιο δύο συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης. 

 

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης είναι αφιερωμένη στην συζήτηση γύρω από τις έμφυλες διακρίσεις και τα έμφυλα στερεότυπα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς πως επιδρούν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας. 

 

Κατά την δεύτερη μέρα της εκδήλωσης θα μοιραστούμε εμπειρίες, απόψεις και προσωπικά βιώματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και πως επηρέασαν την ψυχική υγεία και θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε με τρόπους αντιμετώπισης. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@h3rs.org , και στους social media λογαριασμούς μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Spotify
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn