Rising strong: How the Ability to Reset Transforms the Way We Live, Love, Parent, and Lead

Ενημερώθηκε: 5 Μαι 2020

της Brené Brown

Η κοινωνική επιστήμονας, καθηγήτρια και συγγραφέας Brené Brown, μια γυναίκα με λαμπρό βιογραφικό και ενεργή κοινωνική παρουσία, είναι αυτή που πυροδότησε μια παγκόσμια συζήτηση για το θάρρος, τη ντροπή και την αξιοπρέπεια. Το πρωτοποριακό της έργο αποκάλυψε μια βαθιά αλήθεια: το να είναι κανείς τρωτός και ευάλωτος είναι ο μόνος δρόμος για περισσότερη αγάπη, δημιουργικότητα και χαρά. Αλλά το να ζεις μια γενναία ζωή δεν είναι πάντα εύκολο: αναπόφευκτα θα «σκοντάψουμε» και θα πέσουμε.


Είναι αυτή ακριβώς η άνοδος από την πτώση που η Brown παίρνει ως θέμα της στο Rising Strong. Ως μια ερευνήτρια της θεμελιωμένης θεωρίας, έχει ακούσει μια σειρά από ανθρώπους – από ηγέτες σε εταιρείες και στρατιωτικούς μέχρι καλλιτέχνες, ζευγάρια σε μακροχρόνιες σχέσεις, δασκάλους και γονείς – οι οποίοι μοιράστηκαν τις ιστορίες τους στις οποίες επέδειξαν θάρρος, «έπεσαν» και ξανασηκώθηκαν. Αναρωτήθηκε… Τι κοινό έχουν οι άνθρωποι με ισχυρές και στοργικές σχέσεις, οι ηγέτες που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα, οι καλλιτέχνες που ωθούνται στην καινοτομία και οι κληρικοί που περπατούν με τους ανθρώπους με οδηγό την πίστη; Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη. Όλοι τους αναγνωρίζουν τη δύναμη του συναισθήματος και δεν φοβούνται να υποκύψουν σε αυτό.


Το να αναπολούμε τις στιγμές που πονέσαμε μπορεί να είναι και επικίνδυνο. Όμως η διαδικασία της ανάκτησης του «βηματισμού» μας στη μέση του αγώνα της ζωής είναι εκεί όπου δοκιμάζεται το θάρρος μας και σφυρηλατούνται οι αξίες μας. Το να ανέλθει κανείς δυνατός μετά από μια πτώση είναι ο τρόπος να καλλιεργηθούμε ολόψυχα. Είναι η διαδικασία, την οποία παραθέτει η Brown στο βιβλίο της και μας μαθαίνει τα περισσότερα για το ποιοι είμαστε.


Αυτό, λοιπόν, είναι ένα βιβλίο σχετικά με το τι χρειάζεται για να σταθούμε πάλι στα πόδια μας και πως με το να κάνουμε κτήμα μας τις ιστορίες απογοήτευσης, αποτυχίας και χωρισμού μας αποκτάμε τη δύναμη να γράψουμε ένα τολμηρό νέο τέλος. Ο αγώνας μπορεί να είναι η μεγαλύτερη έκκληση θάρρους που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το «Rising Strong» ο πιο ξεκάθαρος δρόμος μας για τα βαθύτερα νοήματα, τη σοφία και την ελπίδα.


· Ένα από τα αγαπημένα βιβλία της χρονιάς για το GREATER GOOD.

· #1 NEW YORK TIMES BESTSELLER • “ Όταν απαρνούμαστε τις ιστορίες μας, αυτές μας καθορίζουν. Όταν τις κάνουμε κτήμα μας, τότε είμαστε σε θέση να γράψουμε εμείς το τέλος”

· Η έρευνα και η δουλειά της Brené Brown έχει καταφέρει να μας δώσει ένα νέο λεξιλόγιο, έναν καινούριο τρόπο να μιλάει ο ένας στον άλλον σχετικά με τις ιδέες, τα συναισθήματα και τους φόβους που όλοι έχουμε αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς πώς να τα διατυπώσουμε… Η Brené ενδυναμώνει τον καθένα μας ώστε να γίνουμε σιγά σιγά λίγο πιο θαρραλέοι στη ζωή μας. - The Huffington PostKeep Empowering H3r_Insta (3).png

KEEP EMOWERING H3R

Μήπως ήρθε η στιγμή να εκτιμήσουμε την συμβολή της ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση;

Το H3RS διοργανώνει ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο δράσεων.

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα πραγματοποιηθούν, στις 6 & 7 Μαρτίου, συζητήσεις γύρω από τα έμφυλα πρότυπα, τους περιορισμούς, τις διακρίσεις και ειδικότερα τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της γυναίκας.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός η ανάδειξη της καθοριστικής επίδρασης των έμφυλων προτύπων στη ζωή της γυναίκας και αφετέρου η σπουδαιότητα της υγιούς ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση. 

 

Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, με αξιόλογη πορεία στο δικό τους κλάδο, στο πλαίσιο δύο συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης. 

 

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης είναι αφιερωμένη στην συζήτηση γύρω από τις έμφυλες διακρίσεις και τα έμφυλα στερεότυπα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς πως επιδρούν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας. 

 

Κατά την δεύτερη μέρα της εκδήλωσης θα μοιραστούμε εμπειρίες, απόψεις και προσωπικά βιώματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και πως επηρέασαν την ψυχική υγεία και θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε με τρόπους αντιμετώπισης. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@h3rs.org , και στους social media λογαριασμούς μας.