Rebeca Gyumi
Rebeca Z. Gyumi γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 1986 στο Dodoma της Τανζανίας και έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Dar Es Salaam.

Είναι ιδρύτρια και εκτελεστική διευθύντρια της πρωτοβουλίας Msichana, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης της Τανζανίας που στοχεύει στην ενδυνάμωση των παιδιών μέσω της εκπαίδευσης και αντιμετωπίζει βασικές προκλήσεις που περιορίζουν το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

Έχει επίσης εργαστεί για πάνω από 8 χρόνια με τη Femina, μια οργάνωση που επικεντρώνεται στη νεολαία ως τηλεοπτική προσωπικότητα και υποστηρικτής της νεολαίας. Ένα μεγάλο επίτευγμα της ήταν ότι επιδίωξε και κέρδισε μια υπόθεση ορόσημο για τους γάμους των παιδιών, μέσω της αναφοράς που κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τανζανίας για να αμφισβητήσει την πράξη γάμου της Τανζανίας 1971 που επέτρεπε τα κορίτσια μέχρι και 14 να παντρευτούν. Η απόφαση του δικαστηρίου αύξησε την ηλικία του γάμου στα 18 για τα αγόρια και τα κορίτσια. Για αυτό βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινωνικής Αλλαγής καθώς αναγνωρίστηκε το έργο της και της Πρωτοβουλίας Msichana να κερδίσει αυτή την υπόθεση ορόσημο που έκλεισε τις νομικές διατάξεις που επιτρέπουν τον γάμο των παιδιών στη χώρα. Η Γκιούμι ανήκει στα 9 μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής της UNICEF - UNFPA σχετικά με το παγκόσμιο πρόγραμμα για τον τερματισμό των παιδικών γάμων και το 2018 ήταν ένας από τους αποδέκτες του βραβείου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Τανζανίας προσπαθώντας να παροτρείνει νέους να συζητήσουν τα επείγοντα ζητήματα τους, από την εμπλοκή των πολιτών, τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα δικαιώματα και την οικονομική ενδυνάμωση.

Μεταξύ άλλων, η Ρέμπεκα διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τανζανίων των Τμηματιών των ΗΠΑ (Tanzania Association of US State Alumni - TUSSAA), Πρεσβευτής Πρεσβείας Trek4Mandela Τανζανίας και συμμετέχει στο συμβούλιο της SNV-Ολλανδίας, Σχέδιο Ευκαιρίας για την Απασχόληση Νέων (OYE). Προέδρευε, ακόμα, το Εθνικό Φόρουμ για τη Νεολαία τον Ιούλιο του 2013. Το 2015 προήγαγε μια εκλογική εκστρατεία εξουσίας κοριτσιών για τις γενικές εκλογές της Τανζανίας, εξασφαλίζοντας ότι η ατζέντα για τους νέους παρουσιάστηκε σωστά για τους πολιτικούς να αναλάβουν τα μανιφέστα τους και τα κορίτσια ιδιαίτερα ενθαρρύνθηκαν και εξουσιοδοτήθηκαν να συμμετάσχουν στις γενικές εκλογές. Το 2016 προσκλήθηκε να είναι ο κύριος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού-Κοριτσιού, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ.

Keep Empowering H3r_Insta (3).png

KEEP EMOWERING H3R

Μήπως ήρθε η στιγμή να εκτιμήσουμε την συμβολή της ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση;

Το H3RS διοργανώνει ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο δράσεων.

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα πραγματοποιηθούν, στις 6 & 7 Μαρτίου, συζητήσεις γύρω από τα έμφυλα πρότυπα, τους περιορισμούς, τις διακρίσεις και ειδικότερα τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της γυναίκας.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός η ανάδειξη της καθοριστικής επίδρασης των έμφυλων προτύπων στη ζωή της γυναίκας και αφετέρου η σπουδαιότητα της υγιούς ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση. 

 

Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, με αξιόλογη πορεία στο δικό τους κλάδο, στο πλαίσιο δύο συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης. 

 

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης είναι αφιερωμένη στην συζήτηση γύρω από τις έμφυλες διακρίσεις και τα έμφυλα στερεότυπα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς πως επιδρούν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας. 

 

Κατά την δεύτερη μέρα της εκδήλωσης θα μοιραστούμε εμπειρίες, απόψεις και προσωπικά βιώματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και πως επηρέασαν την ψυχική υγεία και θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε με τρόπους αντιμετώπισης. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@h3rs.org , και στους social media λογαριασμούς μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Spotify
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn