Men Explain Things to Me

Της Rebecca Solnit


▪ «Οι άνδρες εξηγούν τα πράγματα σε μένα», είναι μία συλλογή επτά δοκιμίων.

Κάθε κεφάλαιο είναι ένα ξεχωριστό δοκίμιο, με αναφορά σε διαφορετικές

χρονικές περιόδους, που συνοψίζει μια βασική πτυχή του κόσμου των γυναικών

κάτω από την πατριαρχία.


▪ Έγραψε για "άνδρες που υποθέτουν λανθασμένα ότι γνωρίζουν τα πράγματα

και υποθέτουν λανθασμένα ότι οι γυναίκες δεν το κάνουν, για ποιο λόγο συμβαίνει

αυτό και πώς λειτουργεί αυτή η πτυχή των πολέμων μεταξύ των φύλων, που

εκπέμπει μερικές από τις τρομερά φοβερές συναντήσεις της".

▪ Το βιβλίο περιλαμβάνει από τον πολιτισμό βιασμού έως το «mansplaining»,

από τα γαλλικά σεξουαλικά σκάνδαλα μέχρι τον γάμο και την πυρηνική

οικογένεια, από τη Βιρτζίνια Γουλφ έως την αποικιοκρατία.

Όλα αυτά τα δοκίμια είναι μια έντονη και επιμελής εξερεύνηση των ζητημάτων

που μια πατριαρχική κουλτούρα δεν θα αναγνωρίσει αναγκαστικά ως

"ζητήματα" καθόλου.

▪ Το δοκίμιο της Rebecca Solnit, "Οι άνδρες εξηγούν τα πράγματα σε μένα", έχει γίνει θεμέλιος λίθος του φεμινιστικού κινήματος, ενέπνευσε τον όρο "mansplaining" και καθιέρωσε τη Solnit ως έναν από τους κορυφαίους φεμινιστές στοχαστές της εποχής μας.Συγγραφέας

▪ Η Ρεμπέκα Σόλνιτ γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου του 1961 στο Μπρίτζπορτ, Κονέκτικατ, ΗΠΑ, μεγάλωσε όμως στην Καλιφόρνια όπου μετακόμισε με τους γονείς της σε πολύ μικρή ηλικία. Είναι συγγραφέας, ιστορικός και ακτιβίστρια έχοντας γράψει περισσότερα από 20 βιβλία μεταξύ των άλλων για το φεμινισμό, την ιστορία, τη δύναμη του λαού και την κοινωνική επιρροή και αλλαγή.

▪ Κέρδισε το 2018 το Kirkus Prize for Nonfiction για το βιβλίο της “Call them by their true names” ενώ για το βιβλίο της “River of Shadows: Eadweard Muybridge and the Technological Wild West” απέσπασε το Guggenheim, the National Book Critics Circle Award και το Lannan Literary Award.

▪ Αρθρογραφεί στο Guardian και το Μάρτιο του 2020 είναι προγραμματισμένο να βγει το βιβλίο της “Recollection of my Nonexistence”.

Keep Empowering H3r_Insta (3).png

KEEP EMOWERING H3R

Μήπως ήρθε η στιγμή να εκτιμήσουμε την συμβολή της ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση;

Το H3RS διοργανώνει ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο δράσεων.

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα πραγματοποιηθούν, στις 6 & 7 Μαρτίου, συζητήσεις γύρω από τα έμφυλα πρότυπα, τους περιορισμούς, τις διακρίσεις και ειδικότερα τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της γυναίκας.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός η ανάδειξη της καθοριστικής επίδρασης των έμφυλων προτύπων στη ζωή της γυναίκας και αφετέρου η σπουδαιότητα της υγιούς ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση. 

 

Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, με αξιόλογη πορεία στο δικό τους κλάδο, στο πλαίσιο δύο συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης. 

 

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης είναι αφιερωμένη στην συζήτηση γύρω από τις έμφυλες διακρίσεις και τα έμφυλα στερεότυπα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς πως επιδρούν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας. 

 

Κατά την δεύτερη μέρα της εκδήλωσης θα μοιραστούμε εμπειρίες, απόψεις και προσωπικά βιώματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και πως επηρέασαν την ψυχική υγεία και θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε με τρόπους αντιμετώπισης. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@h3rs.org , και στους social media λογαριασμούς μας.