Invisible women


Της Caroline Criado Perez


▪ Η Caroline Criado Perez, γεννημένη το 1984, είναι βρετανίδα ακτιβίστρια, φεμινίστρια και δημοσιογράφος. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συμπεριφορά και φεμινιστική χρηματοδότηση στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου.

▪ Η πρώτη εκστρατεία της, Women's Room, αποσκοπούσε στην καλύτερη αντιπροσώπευση γυναικών εμπειρογνωμόνων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

▪ Αντιτάχθηκε στην απομάκρυνση της μόνης γυναίκας

από τα βρετανικά χαρτονομίσματα, με αποτέλεσμα η Τράπεζα της Αγγλίας

να ανακοινώσει ότι η εικόνα της Jane Austen θα εμφανιστεί

στα χαρτονομίσματα των δέκα λιρών μέχρι το 2017.

Αυτή η εκστρατεία είχε ως αποτέλεσμα την επίμονη παρενόχληση

της Perez και άλλων γυναικών στο Twitter.

▪ Για το έργο της για την ισότητα και την πολυπολιτισμικότητα έλαβε

το Τάγμα ιπποσύνης της Μεγάλης Βρετανίας το 2015.

▪ Τα άρθρα της δημοσιεύονται σε πολλά μεγάλα βρετανικά ΜΜΕ.

Το πρώτο της βιβλίο, "Do It Like A Woman" κυκλοφόρησε το 2015.
​Περίληψη


▪ Οι αόρατες γυναίκες είναι ένα βιβλίο για το πώς η καθημερινή μας ζωή

είναι σχεδιασμένη κυρίως για τους άνδρες.

▪ Περιέχει στοιχεία που υποδεικνύουν πόσο προκατειλημμένος είναι

ο κόσμος όταν εξετάζουμε τη ζωή των γυναικών,

από την καθημερινότητά τους, μέχρι το χώρο εργασίας τους

και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιούν. Πράγματα που μπορεί

να μην σκεφτήκατε ποτέ, αλλά επηρεάζουν την ευημερία σας και την ίδια τη ζωή σας ως γυναίκα, όπως τα μέτρα ασφαλείας για τα αυτοκινητιστικά δυστύχημα που λαμβάνουν υπόψη μόνο τις μετρήσεις των ανδρικών σωμάτων.


▪ Η συγγραφέας υποδεικνύει πως ολόκληρη η κοινωνία μας και ο τρόπος σκέψης μας υπονομεύουν την ισότητα των φύλων, χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε.


▪ Εκθέτει πώς αυτό το χάσμα δεδομένων έχει δημιουργήσει μια διάχυτη, αόρατη προκατάληψη που έχει μια βαθιά επίδραση στη ζωή των γυναικών.


▪ Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πώς η υποδομή της ζωής μας αποκλείει τις γυναίκες, δηλαδή τον μισό ανθρώπινο πληθυσμό, μέσω ακριβών δεδομένων, περιπτωσιολογικών μελετών, παραδειγμάτων καθημερινής ζωής και προσωπικών ιστοριών.Keep Empowering H3r_Insta (3).png

KEEP EMOWERING H3R

Μήπως ήρθε η στιγμή να εκτιμήσουμε την συμβολή της ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση;

Το H3RS διοργανώνει ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο δράσεων.

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα πραγματοποιηθούν, στις 6 & 7 Μαρτίου, συζητήσεις γύρω από τα έμφυλα πρότυπα, τους περιορισμούς, τις διακρίσεις και ειδικότερα τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της γυναίκας.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός η ανάδειξη της καθοριστικής επίδρασης των έμφυλων προτύπων στη ζωή της γυναίκας και αφετέρου η σπουδαιότητα της υγιούς ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση. 

 

Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, με αξιόλογη πορεία στο δικό τους κλάδο, στο πλαίσιο δύο συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης. 

 

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης είναι αφιερωμένη στην συζήτηση γύρω από τις έμφυλες διακρίσεις και τα έμφυλα στερεότυπα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς πως επιδρούν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας. 

 

Κατά την δεύτερη μέρα της εκδήλωσης θα μοιραστούμε εμπειρίες, απόψεις και προσωπικά βιώματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και πως επηρέασαν την ψυχική υγεία και θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε με τρόπους αντιμετώπισης. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@h3rs.org , και στους social media λογαριασμούς μας.