I Am Malala. The Girl Who Stood Up for Education and was Shot by the Taliban

Των Μαλάλα Γιουσαφζάι και Κριστίνα Λαµπ


Συγγραφείς

▪ Η Μαλάλα Γιουσαφζάι γεννήθηκε το 1997 στο Πακιστάν. Έγινε γνωστή πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο όταν σε ηλικία έντεκα ετών έγραψε στο BBC Urdu για τη ζωή υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν και τον αγώνα της για εκπαίδευση όντας κορίτσι. Τον Οκτώβριο του 2012, η Μαλάλα έγινε στόχος των Ταλιμπάν και πυροβολήθηκε στο κεφάλι επιστρέφοντας σπίτι της με το σχολικό λεωφορείο. Επέζησε από θαύμα και μετά από μια εντυπωσιακή ανάρρωση, επέστρεψε στα θρανία, στο Μπέρμιγχαμ αυτή τη φορά, όπου ζει με την οικογένειά της. Σήμερα είναι ο νεότερος κάτοχος βραβείου Νόμπελ στον κόσμο, κερδίζοντας το σε ηλικία 17 ετών. Eξακολουθεί να αγωνίζεται για την παγκόσµια πρόσβαση στην εκπαίδευση µέσω του ιδρύµατος malalafund.org, ενός µη κερδοσκοπικού οργανισµού που επενδύει σε κοινοτικά προγράµµατα και στηρίζει υπέρµαχους της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσµο.

▪ Η Κριστίνα Λαµπ είναι µία από τις κορυφαίες διεθνείς ανταποκρίτριες στον κόσµο, µε αποστολές στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν από το 1987. Σπούδασε στην Οξφόρδη και το Χάρβαρντ, έχει συγγράψει πέντε βιβλία κι έχει κερδίσει πλήθος διεθνών διακρίσεων, συµπεριλαµβανοµένου του Βραβείου Διεθνούς Ανταποκριτή της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και του Βραβείου Μπαγιέ-Καλβαντός, της κορυφαίας διάκρισης για Ευρωπαίους πολεµικούς ανταποκριτές. Σήµερα γράφει στους SundayTimes.


Περίληψη


Το βιβλίο "Με λένε Μαλάλα" είναι ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο που περιγράφει

την πρώιμη ζωή της Μαλάλα Γιουσαφζάι υπό το καθιστώς των Ταλιμπάν.

Την απόπειρα δολοφονίας που έζησε όταν ήταν 15 ετών λόγω του αγώνα της

για την εκπαίδευση των κοριτσιών στη χώρα της. Εξιστορεί την αξιοθάυμαστη

πορεία της ίδιας, αλλά και της οικογένειάς της, μιας οικογένειας ξεριζωμένης από

την παγκόσμια τρομοκρατία, καθώς και την ενθάρρυνση της από τους γονείς της

να γράψει και να φοιτήσει στο σχολείο, σε μια κοινωνία σχεδιασμένη να

βραβεύει μόνο τα αγόρια.


Το 2014 έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

Την ίδια χρονιά τής απονεμήθηκαν το Βραβείο Ζαχάρωφ και η ανώτατη διάκριση

της Διεθνούς Αμνηστίας, το Ambassador of Conscience Award. Στις 12 Ιουλίου 2013,

στα δέκατα έκτα γενέθλιά της, η Μαλάλα έδωσε ομιλία στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών

για τη σπουδαιότητα του δικαιώματος στην εκπαίδευση.


Το βιβλίο αυτό απέσπασε το Specsavers National Book of the Year Award στην Αγγλία το 2013 και μεταφράστηκε σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου ωστόσο έχει απαγορευτεί σε πολλά σχολεία στο Πακιστάν.


Η συγκλονιστική ιστορία της Μαλάλα θα σας βοηθήσει να δείτε έναν άλλο κόσμο και θα σας κάνει να πιστέψετε στην ελπίδα, στην αλήθεια, στα θαύματα και στη δυνατότητα ενός και μόνο ατόμου να φέρει την αλλαγή στην κοινωνία του και όχι μόνο.

Keep Empowering H3r_Insta (3).png

KEEP EMOWERING H3R

Μήπως ήρθε η στιγμή να εκτιμήσουμε την συμβολή της ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση;

Το H3RS διοργανώνει ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο δράσεων.

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα πραγματοποιηθούν, στις 6 & 7 Μαρτίου, συζητήσεις γύρω από τα έμφυλα πρότυπα, τους περιορισμούς, τις διακρίσεις και ειδικότερα τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της γυναίκας.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός η ανάδειξη της καθοριστικής επίδρασης των έμφυλων προτύπων στη ζωή της γυναίκας και αφετέρου η σπουδαιότητα της υγιούς ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση. 

 

Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, με αξιόλογη πορεία στο δικό τους κλάδο, στο πλαίσιο δύο συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης. 

 

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης είναι αφιερωμένη στην συζήτηση γύρω από τις έμφυλες διακρίσεις και τα έμφυλα στερεότυπα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς πως επιδρούν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας. 

 

Κατά την δεύτερη μέρα της εκδήλωσης θα μοιραστούμε εμπειρίες, απόψεις και προσωπικά βιώματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και πως επηρέασαν την ψυχική υγεία και θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε με τρόπους αντιμετώπισης. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@h3rs.org , και στους social media λογαριασμούς μας.