Highlights του μήνα

Τα σημαντικότερα νέα του Φεβρουαρίου για την ισότητα στον κόσμο


06/02/2020


Η Χιλιανή φεμινιστική συλλογικότητα Las Tesis η οποία δημιούργησε

το τραγούδι-διαμαρτυρία “Un Violador En Tu Camino”(Ένας Βιαστής

Στο Δρόμο σου) που έκανε το γύρο του κόσμου, αποτέλεσε έμπνευση

για τη δημιουργία του πρώτου φεμινιστικού κόμματος της Χιλής,

το PAF (Φεμινιστικό Εναλλακτικό Κόμμα) και επηρέασε τη διατύπωση

ενός νέου Συντάγματος.07/02/2020Ύψιστη τιμή για την Άννα Κορακάκη, ελληνίδα σκοπεύτρια και ολυμπιονίκης, που θα πάρει την Ολυμπιακή Φλόγα από την πρωθιέρεια στην τελετή Αφής που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στην σκοποβολή θα περάσει με αυτόν τον τρόπο στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα λαμπαδηδρόμος από το 1936. Μια άλλη σπουδαία αθλήτρια, η Κατερίνα Στεφανίδη, θα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους και θα είναι αυτή που θα ανάψει το βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προτού η φλόγα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020.
11/02/2020


151 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη γέννηση της συγγραφέως και σκιτσογράφου Else Lasker Schuler η οποία βρίσκεται ανάμεσα στους σημαντικότερους ανθρώπους του πνευματικού κόσμου, επηρεάζοντας με το έργο και τις ιδέες της την πορεία του γερμανικού ρομαντισμού. Η Google για να την τιμήσει αφιέρωσε το Doodle της μέρας εκείνης στη Γερμανίδα καλλιτέχνη.

22/02/2020

Έφυγε σε ηλικία 89 ετών η μεγάλη ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά. Αγαπήθηκε από όλους σε απόλυτο βαθμό. Έγραψε για τις μικρές καθημερινές στιγμές, για την απώλεια και τον έρωτα και για την ανάγκη που έχει κάθε γυναίκα να φανταστεί μια άλλη ζωή και έναν άλλο τρόπο έκφρασης.Keep Empowering H3r_Insta (3).png

KEEP EMOWERING H3R

Μήπως ήρθε η στιγμή να εκτιμήσουμε την συμβολή της ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση;

Το H3RS διοργανώνει ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο δράσεων.

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα πραγματοποιηθούν, στις 6 & 7 Μαρτίου, συζητήσεις γύρω από τα έμφυλα πρότυπα, τους περιορισμούς, τις διακρίσεις και ειδικότερα τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της γυναίκας.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός η ανάδειξη της καθοριστικής επίδρασης των έμφυλων προτύπων στη ζωή της γυναίκας και αφετέρου η σπουδαιότητα της υγιούς ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση. 

 

Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, με αξιόλογη πορεία στο δικό τους κλάδο, στο πλαίσιο δύο συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης. 

 

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης είναι αφιερωμένη στην συζήτηση γύρω από τις έμφυλες διακρίσεις και τα έμφυλα στερεότυπα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς πως επιδρούν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας. 

 

Κατά την δεύτερη μέρα της εκδήλωσης θα μοιραστούμε εμπειρίες, απόψεις και προσωπικά βιώματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και πως επηρέασαν την ψυχική υγεία και θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε με τρόπους αντιμετώπισης. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@h3rs.org , και στους social media λογαριασμούς μας.