Geena DavisΑποτελεί το πρόσωπο του μήνα καθώς βραβεύτηκε για τη στάση και τις ενέργειές της να ανατρέψει το υπάρχον σύστημα που επικρατεί στο Χόλιγουντ και να ωθήσει τους αρμόδιους να λάβουν περισσότερα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την ανισότητα στην εκπροσώπηση των δύο φύλων στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η ίδια για να καταπολεμήσει την άνιση μεταχείριση των δύο φύλων ίδρυσε το 2004 μια μη κερδοσκοπική εταιρεία ερευνών, τη Geena Davis Institute on Gender in Media.


Η Τζίνα Ντέιβς είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και μέλος της κοινωνικής οργάνωσης Mensa, των οποίων τα μέλη είναι στην κορυφή του 2% των ανθρώπων με υψηλή νοημοσύνη. Στο βιογραφικό της περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων και το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για την ταινία «Αταίριαστοι Εραστές» και η Χρυσή Σφαίρα α’ γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά για το Commander in Chief.

​Αποδεχόμενη το βραβείο Jean Hersholt Humanitarian Award στα 2019 Governors Awards τόνισε πως « Όσο τεράστιοι κι αν είναι οι αριθμοί στην πραγματική ζωή, είναι πολύ χειρότεροι στη μυθοπλασία, όπου τους φτιάχνουμε μόνοι μας. Εμείς κάνουμε τα πράγματα χειρότερα από την ήδη χάλια πραγματικότητα». Την εκδήλωση τη διοργάνωσε στο Λος Άντζελες η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία απονέμει και τα Όσκαρ με την Ντέιβς να επισημαίνει σε ένα ακροατήριο που περιλάμβανε πολλούς ισχυρούς άντρες του Χόλιγουντ πως η υπάρχουσα αυτή ανισότητα των δύο φύλων στην οθόνη «μπορεί να διορθωθεί σε μία νύχτα». Κάλεσε και όλους τους παρευρισκομένους να πάρουν τα σενάρια τα οποία επεξεργάζονται «να σβήσουν μερικά ονόματα από τους ρόλους των ηθοποιών και να τα κάνουν γυναικεία», συμπληρώνοντας «με μιας έχετε δημιουργήσει μη στερεοτυπικούς χαρακτήρες οι οποίες ίσως τελικά να είναι πιο ενδιαφέροντες μετά την αλλαγή φύλου». Έκλεισε την ομιλία της λέγοντας «Ας κάνουμε αυτήν την αλλαγή να συμβεί τώρα»!

Keep Empowering H3r_Insta (3).png

KEEP EMOWERING H3R

Μήπως ήρθε η στιγμή να εκτιμήσουμε την συμβολή της ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση;

Το H3RS διοργανώνει ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο δράσεων.

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα πραγματοποιηθούν, στις 6 & 7 Μαρτίου, συζητήσεις γύρω από τα έμφυλα πρότυπα, τους περιορισμούς, τις διακρίσεις και ειδικότερα τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της γυναίκας.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός η ανάδειξη της καθοριστικής επίδρασης των έμφυλων προτύπων στη ζωή της γυναίκας και αφετέρου η σπουδαιότητα της υγιούς ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση. 

 

Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, με αξιόλογη πορεία στο δικό τους κλάδο, στο πλαίσιο δύο συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης. 

 

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης είναι αφιερωμένη στην συζήτηση γύρω από τις έμφυλες διακρίσεις και τα έμφυλα στερεότυπα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς πως επιδρούν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας. 

 

Κατά την δεύτερη μέρα της εκδήλωσης θα μοιραστούμε εμπειρίες, απόψεις και προσωπικά βιώματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και πως επηρέασαν την ψυχική υγεία και θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε με τρόπους αντιμετώπισης. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@h3rs.org , και στους social media λογαριασμούς μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Spotify
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn