Emma Watson 

H καταξιωμένη ηθοποιός, ανθρωπίστρια και πρόσφατη απόφοιτος του Brown University έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην ενδυνάμωση και χειραφέτηση νεαρών γυναικών και υπηρετεί ως προασπιστής της καμπάνιας του «Ο.Η.Ε. Γυναίκες» HeForShe στην προώθηση της ισότητας των φύλων, για αυτό αποτελεί το πρόσωπο του μήνα.
Η Έμμα Σάρλοτ Ντουέρ Γουάτσον είναι Αγγλίδα ηθοποιός, μοντέλο και ακτιβίστρια, γνωστή για τις σημαντικές κινήσεις της για να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος σχετικά με την ισότητα των φύλων.

Στην ηλικία των 24 ετών είχε ήδη ασχοληθεί με την προώθηση της εκπαίδευσης στα μικρά κορίτσια για αρκετά χρόνια, ενώ παράλληλα έχει υπηρετήσει ως πρέσβειρα για το Camfed International, μία κινητοποίηση που στόχο έχει να παρέχει εκπαίδευση και μόρφωση και στα κορίτσια των αγροτικών περιοχών της Αφρικής.

Τον Ιούλιο του 2014 ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της υπηρεσίας «Ο.Η.Ε. Γυναίκες» του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Στην έναρξη της εκστρατείας της «HeForShe»,την πρώτη καμπάνια του είδους της που βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του Ο.Η.Ε, είπε χαρακτηριστικά: «Απευθύνομαι σε εσάς επειδή χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Θέλουμε να μπει ένα τέλος στην ανισότητα των δύο φύλων – και για να το κάνουμε αυτό πράξη χρειάζεται όλοι μας να εμπλακούμε».

Για την ίδια και την εκστρατεία της φεμινισμός εξ ορισμού είναι : «Η πεποίθηση ότι οι άντρες και οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες. Αυτή είναι η θεωρία της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ισότητας των φύλων.». Και το πιο λυπηρό σημείο το οποίο διευκρίνισε είναι ότι «καμία χώρα στον κόσμο μπορεί ακόμα να πει πως έχει κατακτήσει την ισότητα των φύλων». «Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες θα πρέπει να αισθάνονται ελεύθεροι να είναι ευαίσθητοι. ​Είναι καιρός πια να αντιλαμβανόμαστε το φύλο ως ένα ολόκληρο φάσμα και όχι ως δύο αντικρουόμενα πρότυπα. Αν σταματήσουμε να καθορίζουμε ο ένας τον άλλο με βάσει τα χαρακτηριστικά που δεν κατέχουμε και ξεκινήσουμε να ορίζουμε τους εαυτούς μας σύμφωνα με αυτό που είμαστε – μπορούμε όλοι να είμαστε πιο ελεύθεροι και με αυτό έχει να κάνει το HeForShe. Έχει να κάνει με την ελευθερία.»

Τελείωσε την ομιλία της λέγοντας «Αν πιστεύετε στην ισότητα, ίσως να είστε κι εσείς μία από εκείνες τις ακούσιες φεμινίστριες που ανέφερα. Σας χειροκροτώ γι’ αυτό. Παλεύουμε να βρούμε μία λέξη που να μας ενώνει, αλλά τα καλά νέα είναι ότι έχουμε ήδη ένα ενωτικό κίνημα. Και αυτό λέγεται HeForShe. Σας καλώ λοιπόν να κάνετε ένα βήμα μπροστά, να εμφανιστείτε να μιλάτε, να γίνετε ο «εκείνος» για «εκείνη». Και να ρωτήσετε τον εαυτό σας αν όχι εγώ τότε ποιος;

Αν όχι τώρα, πότε;»

Keep Empowering H3r_Insta (3).png

KEEP EMOWERING H3R

Μήπως ήρθε η στιγμή να εκτιμήσουμε την συμβολή της ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση;

Το H3RS διοργανώνει ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο δράσεων.

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα πραγματοποιηθούν, στις 6 & 7 Μαρτίου, συζητήσεις γύρω από τα έμφυλα πρότυπα, τους περιορισμούς, τις διακρίσεις και ειδικότερα τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της γυναίκας.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός η ανάδειξη της καθοριστικής επίδρασης των έμφυλων προτύπων στη ζωή της γυναίκας και αφετέρου η σπουδαιότητα της υγιούς ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση. 

 

Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, με αξιόλογη πορεία στο δικό τους κλάδο, στο πλαίσιο δύο συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης. 

 

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης είναι αφιερωμένη στην συζήτηση γύρω από τις έμφυλες διακρίσεις και τα έμφυλα στερεότυπα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς πως επιδρούν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας. 

 

Κατά την δεύτερη μέρα της εκδήλωσης θα μοιραστούμε εμπειρίες, απόψεις και προσωπικά βιώματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και πως επηρέασαν την ψυχική υγεία και θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε με τρόπους αντιμετώπισης. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@h3rs.org , και στους social media λογαριασμούς μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Spotify
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn