Amanda N. Nguyen ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

Αποτελεί το πρόσωπο του μήνα καθώς είναι ιδρύτρια και γενική διευθύντρια του Rise, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωση που σκοπό έχει να προστατέψει τα δικαιώματα των θυμάτων σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμού και επίσης η κινητήριος δύναμη πίσω από το νομοσχέδιο Sexual Assault Survivors’ Rights Act.

Η Αμάντα είναι κάτοχος πτυχίου στις Τέχνες και τις Επιστήμες του Harvard University, αλλά αυτό που πραγματικά την άλλαξε ήταν το γεγονός ότι υπήρξε όχι μόνο θύμα βιασμού, αλλά και θύμα ενός κατεστραμμένου συστήματος ποινικής δικαιοσύνης.όταν ήταν στο κολέγιο στη Μασαχουσέτη. Υποβλήθηκε σε μία εξονυχιστική εγκληματολογική εξέταση, η οποία διήρκησε 6 ώρες, έμαθε ότι σύμφωνα με το νόμο του κράτους μέλους, η Μασαχουσέτη είχε το δικαίωμα να καταστρέψει τα αποδεικτικά στοιχεία των θυμάτων σε έξι μήνες, παρ’ όλο που η παραγραφή έχει οριστεί στα 15 χρόνια.

«Συνειδητοποίησα ότι είχα μία επιλογή. Μπορούσα να αποδεχτώ την αδικία ή να «ξαναγράψω» το νόμο. Και έτσι τον ξαναέγραψα.» είπε η Νγκουιέν.

Ενώ ήταν επικεφαλής του οργανισμού Rise, έγραψε και εισηγήθηκε για το Sexual Assault Survivor Bill of Rights, κωδικοποιώντας πολιτικά δικαιώματα 25 εκατομμυρίων θυμάτων βιασμού στις ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο διευκρινίζει τα νομικά δικαιώματα και βοηθάει στο να διασφαλιστεί ότι τα θύματα λαμβάνουν την πληροφόρηση που χρειάζονται για να καθοδηγήσουν το ιατρικό και νομικό σύστημα. Επίσης δίνει το δικαίωμα στα θύματα να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των αποδείξεων του βιασμού.

​Η Αμάντα συνέταξε και πέρασε 27 νόμους που κωδικοποιούν τα πολιτικά δικαιώματα 72 εκατομμυρίων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Η ιστορική αυτή νομοθεσία του Rise θεσπίστηκε, σε μόλις 7 μήνες, ομόφωνα μέσω της Βουλής και της Γερουσίας, και από τον Πρόεδρο Ομπάμα τον Οκτώβριο του 2016.


Η Νγκουιέν έλαβε το βραβείο Young Women's Honors Award από το περιοδικό Marie Claire το 2016. Ήταν, ακόμα, στη λίστα του περιοδικού Foreign Policy για τους leading global thinkers το 2016 και στη λίστα του Forbes το 2017 "30 Under 30" Law & Policy list. To Tempest την συμπεριέλαβε στο άρθρο "40 Women to Watch: The 2017 Edition" και υπήρξε καλεσμένη ομιλήτρια στο Women's March 2017 στην Ουάσινγκτον. Το 2018, ανάμεσα σε άλλα βραβεία, προτάθηκε και για το Nobel Peace Prize 2019.

Keep Empowering H3r_Insta (3).png

KEEP EMOWERING H3R

Μήπως ήρθε η στιγμή να εκτιμήσουμε την συμβολή της ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση;

Το H3RS διοργανώνει ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο δράσεων.

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα πραγματοποιηθούν, στις 6 & 7 Μαρτίου, συζητήσεις γύρω από τα έμφυλα πρότυπα, τους περιορισμούς, τις διακρίσεις και ειδικότερα τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της γυναίκας.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός η ανάδειξη της καθοριστικής επίδρασης των έμφυλων προτύπων στη ζωή της γυναίκας και αφετέρου η σπουδαιότητα της υγιούς ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση. 

 

Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, με αξιόλογη πορεία στο δικό τους κλάδο, στο πλαίσιο δύο συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης. 

 

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης είναι αφιερωμένη στην συζήτηση γύρω από τις έμφυλες διακρίσεις και τα έμφυλα στερεότυπα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς πως επιδρούν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας. 

 

Κατά την δεύτερη μέρα της εκδήλωσης θα μοιραστούμε εμπειρίες, απόψεις και προσωπικά βιώματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και πως επηρέασαν την ψυχική υγεία και θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε με τρόπους αντιμετώπισης. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@h3rs.org , και στους social media λογαριασμούς μας.