6 Baby Steps Για την Επιτυχία

Ενημερώθηκε: 4 Απρ 2020

Καινούριες καταστάσεις, καινούρια περιβάλλοντα, νέα πρόσωπα, απαιτήσεις και προσδοκίες που όλοι έχουν από εμάς, μα πάνω από όλα εμείς από τον εαυτό μας. Βλέπουμε κάτι και το θέλουμε εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Καινούρια project που όλοι ξεκινούν και θαυμάζουμε τόσο πολύ και λέμε «Μα καλά πώς το κατάφερε όλο αυτό;».

Ξεχνάμε να πάρουμε μία στιγμή για τον εαυτό μας και να αναπνεύσουμε και να βάλουμε σε μία τάξη τις σκέψεις μας, ώστε να οργανωθούμε και να ξεκινήσουμε να θέτουμε τους στόχους μας με καθαρότερο μυαλό.

Αγχώνεσαι για το πώς θα υλοποιήσεις το όραμά σου;

Αναρωτιέσαι για το πώς θα καταφέρεις να ξεπεράσεις το άγχος του ξεκινήματος;

Μην ανησυχείς παρακάτω σου έχουμε μερικές συμβουλές για να δεις ότι μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι τόσο περίπλοκα και αγχωτικά όσο νομίζουμε.


Λίγο brainstorming δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

Βάλε μια ζεστή κούπα καφέ, άκου χαλαρωτική μουσική και σε ένα σημειωματάριο ξεκίνα να σημειώνεις τις ιδέες που σου έρχονται στο μυαλό. Συνήθως όταν έχουμε γραμμένες τις ιδέες μας είναι πιο εύκολο να κάνουμε visualizing το επόμενο βήμα και σιγά σιγά να σχεδιάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Too much procrastination kills the imagination

Όταν κάνουμε τα πρώτα μας βήματα είναι φυσιολογικό να έχουμε δεύτερες σκέψεις και ανασφάλειες που πολλές φορές μας κάνουν να αναβάλουμε το επόμενο βήμα που σχεδιάζαμε. Πάρε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, σκέψου καλά τι θες να κάνεις, γιατί το κάνεις, οργάνωσε τον χρόνο σου ώστε να αφιερώνεις αρκετή ώρα σε αυτό που σχεδιάζεις. Το κλειδί όμως εδώ, είναι να μην το καθυστερήσεις πολύ. Όσο περισσότερο περιμένεις τόσο πιο πολύ απομακρύνεσαι από τον στόχο σου.
Βρες άτομα που εμπιστεύεσαι και θα σε στηρίξουν

Το ξέρω ότι αυτό που πρόκειται να δημιουργήσεις είναι το "δημιούργημά σου", αλλά όλοι μας χρειαζόμαστε βοήθεια ειδικά όταν πρώτο - ξεκινάμε κάτι καινούριο. Δικτυώσου με άτομα που μοιράζονται το ίδιο όραμα και πάθος με εσένα, τα οποία θα είναι διατεθειμένα να διανύσουν αυτό το extra mile και να μην τα παρατήσουν. Πολλά μυαλά μαζί έχουν περισσότερες ιδέες και λύσεις να προτείνουν από ότι ένα μόνο του.

Breathe baby, breathe

Από τη στιγμή που γεννιόμαστε το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να ανασαίνουμε. Είναι ένα από τα πιο αυτονόητα πράγματα που κάνουμε όλη τη μέρα μας. Όταν αισθάνεσαι ότι σε κατακλύζουν τα συναισθήματα σου και ένα μεγάλο κύμα άγχους φουσκώνει μέσα σου ξεκίνα να ελέγχεις την αναπνοή σου. Προσπάθησε να ισορροπήσεις τις σκέψεις με το σώμα σου όση ώρα παίρνεις βαθιές και αργές ανάσες. Το ξέρω δεν πιάνει πάντα αλλά είναι ένα καλό ξεκίνημα για να καταλαγιάσει αυτό που αισθάνεσαι.
Δες τα πράγματα….αλλιώς

Οι συνήθειες και η ρουτίνα που εγκλωβίζουμε τους εαυτούς μας συχνά αποτελούν και παράγοντες που μας κάνουν να βλέπουμε θολά την πραγματικότητα. Προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι αυτό που σε κάνει να αγχώνεσαι περισσότερο και απέβαλλέ το.

Για παράδειγμα, αν αγχώνεσαι βλέποντας συνεχώς τις "επιτυχίες" άλλων στα  social media περιόρισε τον χρόνο που σπαταλάς σε αυτά μέσα στην καθημερινότητα σου. Αν σε αγχώνουν οι γρήγοροι ρυθμοί της δουλειάς σου προσπάθησε να βρεις χρόνο για να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου.

It’s OK not to be OK

Πρέπει να θυμόμαστε ότι λίγο άγχος είναι απολύτως φυσιολογικό μέσα στη μέρα. Το σώμα μας πολλές φορές  αντιδράει σε καταστάσεις που δεν μπορεί να ελέγξει και είναι φυσικό και επόμενο να προσπαθεί να ξεσπάσει κάπως. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε κύριοι του εαυτού μας και ότι το υπερβολικό άγχος είναι καταστροφικό για εμάς. Αγχωνόμαστε για πράγματα τα οποία νοιαζόμαστε και θέλουμε να πηγαίνουν όπως ακριβώς τα έχουμε σχεδιάσει. Αλλά πώς θα φροντίσουμε αυτά που μας ενδιαφέρουν αν δεν είμαστε σε θέση να φροντίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό; Προτεραιότητα έχεις εσύ και ο εαυτός σου και μετά όλα τα άλλα. Αν έχεις τον έλεγχο του εαυτού σου τότε όλα τα επόμενα θα έρθουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι δεν είμαστε μόνοι και όλα γίνονται πολύ ευκολότερα όταν έχουμε τους σωστούς ανθρώπους γύρω μας.

Επιμένουμε και προσπαθούμε για αυτό που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε.

Αν δεν πετύχουμε με την πρώτη σίγουρα όλα θα γίνουν τις επόμενες φορές.

Απλά μη ξεχνάμε ότι οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν μάθει από τις αποτυχίες του

Keep Empowering H3r_Insta (3).png

KEEP EMOWERING H3R

Μήπως ήρθε η στιγμή να εκτιμήσουμε την συμβολή της ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση;

Το H3RS διοργανώνει ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο δράσεων.

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα πραγματοποιηθούν, στις 6 & 7 Μαρτίου, συζητήσεις γύρω από τα έμφυλα πρότυπα, τους περιορισμούς, τις διακρίσεις και ειδικότερα τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της γυναίκας.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός η ανάδειξη της καθοριστικής επίδρασης των έμφυλων προτύπων στη ζωή της γυναίκας και αφετέρου η σπουδαιότητα της υγιούς ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση. 

 

Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, με αξιόλογη πορεία στο δικό τους κλάδο, στο πλαίσιο δύο συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης. 

 

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης είναι αφιερωμένη στην συζήτηση γύρω από τις έμφυλες διακρίσεις και τα έμφυλα στερεότυπα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς πως επιδρούν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας. 

 

Κατά την δεύτερη μέρα της εκδήλωσης θα μοιραστούμε εμπειρίες, απόψεις και προσωπικά βιώματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και πως επηρέασαν την ψυχική υγεία και θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε με τρόπους αντιμετώπισης. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@h3rs.org , και στους social media λογαριασμούς μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Spotify
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn