Γυναικοκτονία

Ο όρος «γυναικοκτονία» εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μορφή ανθρωποκτονίας, όπου τα κίνητρα πίσω από την ενέργεια του δράστη-που είναι κατά κύριο λόγο, άντρας- βασίζονται στο φύλο του θύματος (γυναίκα).

Είναι μάλλον αμφίβολο αν η γυναικοκτονία θα μπορούσε να θεωρηθεί επιστημονικός όρος που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή τη μορφή της εγκληματικής ενέργειας, δεδομένου ότι οι περισσότερες δυτικές χώρες του κόσμου έχουν φροντίσει εδώ και χρόνια να θεμελιώσουν συνταγματικά την ισότητα των φύλων και έχουν ρυθμίσει την έννομη τάξη ώστε να διέπεται από τη γενική αρχή της ισότητας φύλων καθώς και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Keep Empowering H3r_Insta (3).png

KEEP EMOWERING H3R

Μήπως ήρθε η στιγμή να εκτιμήσουμε την συμβολή της ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση;

Το H3RS διοργανώνει ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο δράσεων.

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα πραγματοποιηθούν, στις 6 & 7 Μαρτίου, συζητήσεις γύρω από τα έμφυλα πρότυπα, τους περιορισμούς, τις διακρίσεις και ειδικότερα τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της γυναίκας.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός η ανάδειξη της καθοριστικής επίδρασης των έμφυλων προτύπων στη ζωή της γυναίκας και αφετέρου η σπουδαιότητα της υγιούς ψυχικής υγείας στην γυναικεία ενδυνάμωση. 

 

Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, με αξιόλογη πορεία στο δικό τους κλάδο, στο πλαίσιο δύο συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης. 

 

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης είναι αφιερωμένη στην συζήτηση γύρω από τις έμφυλες διακρίσεις και τα έμφυλα στερεότυπα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς πως επιδρούν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας. 

 

Κατά την δεύτερη μέρα της εκδήλωσης θα μοιραστούμε εμπειρίες, απόψεις και προσωπικά βιώματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και πως επηρέασαν την ψυχική υγεία και θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε με τρόπους αντιμετώπισης. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@h3rs.org , και στους social media λογαριασμούς μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Spotify
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn