Πώς να χρησιμοποιήσεις τη γνώση από ένα training με τον καλύτερο τρόπο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να παρακολουθήσεις ένα training ή προσωπικής ενδυνάμωσης. Η δικτύωση, η εκμάθηση πρακτικών γνώσεων, η εξειδίκευση πάνω σε κάτι, η προσωπική εξέλιξη και η έμπνευση είναι κάποιοι από αυτούς.

Ας υποθέσουμε όμως ότι έχεις πάρει την απόφαση να συμμετέχεις σε ένα τέτοιο training. Τώρα τι κάνεις; Απλά το παρακολουθείς και φεύγεις έχοντας πάρει κάποιες γνώσεις τις οποίες ίσως να μην γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιήσεις;

Μην ανησυχείς! Παρακάτω σου έχουμε μερικές συμβουλές, to make the most out of your training.

selective-focus-photography-of-two-women

Προετοίμασε το μυαλό σου

Το μυαλό μας απορροφά καλύτερα τις πληροφορίες όταν γνωρίζει ήδη κάποια πράγματα γύρω από το εκάστοτε θέμα.  Έτσι εφόσον ξέρεις το θέμα του training που θα παρακολουθήσεις, αφιέρωσε 30' από τον χρόνο σου για να διαβάσεις 2-3 άρθρα τα οποία θα σου κάνουν μία σύντομη εισαγωγή σε αυτό που θα παρακολουθήσεις.

Γέμισε της μπαταρίες σου

Μπορεί να μην πρόκειται να παρακολουθήσεις τη διάλεξη που θα σου αλλάξει τη ζωή, αλλά σίγουρα θα παρακολουθήσεις κάτι που θα σου δώσει ερεθίσματα για το ποια θα είναι τα επόμενά σου βήματα. Επίσης, πρόκειται να γνωρίσεις ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν όρεξη να μάθουν πράγματα για εσένα. Για να είσαι σε θέση λοιπόν να λάβεις την έμπνευση αυτή και να έχεις μία καλή πρώτη εικόνα προς τα άτομα που θα γνωρίσεις, χρειάζεται να είσαι ξεκούραστη τόσο ψυχικά, όσο και σωματικά.

person-hands-woman-pen-110473.jpg

Κάνε ότι χρειάζεται για να κατανοήσεις αυτά που θα ειπωθούν

Μπορεί οι υπεύθυνοι οργάνωσης του training να μην έχουν φροντίσει για όλα. Γι'αυτό φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα σημειωματάριο ώστε να μην ξεχάσεις αυτά που θα ειπωθούν, βάλε στην τσάντα σου κάποια snacks σε περίπτωση που τα χρειαστείς. Ρώτα ό,τι δεν καταλαβαίνεις ώστε οι σημειώσεις σου να είναι όσο πιο ξεκάθαρες γίνεται. Μόνο έτσι θα ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς όλες τις συμβουλές που θα πάρεις την επόμενη μέρα.

Διατήρησε επικοινωνία με τον trainer

Ίσως είναι η καλύτερη συμβουλή αυτού του άρθρου. Πάρε την ευκαιρία και ζήτα τα στοιχεί επικοινωνίας του trainer. Για νε έχει φτάσει στο σημείο να εκπαιδεύει ανθρώπους πάνω σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα, σημαίνει ότι έχει κάνει μία εις βάθος έρευνα πάνω σε αυτό, ή έχει ζήσει κάτι το οποίο της/του προσέφερε εμπειρία. Βγες για έναν επιπλέον μαζί της/του. Ποτέ δεν ξέρεις που θα καταλήξει η συζήτησή σας.

two-women-looking-and-pointing-at-macboo

Προγραμμάτισε χρόνο για να επεξεργαστείς αυτά που έμαθες

Η γρήγορη καθημερινότητά μας συχνά δεν μας επιτρέπει να σκεφτούμε συνειδητά τις γνώσεις που παίρνουμε. Γι'αυτόν το λόγο 

προγραμμάτισε από τώρα χρόνο ώστε να κοιτάξεις τις σημειώσεις του training και να σκεφτείς πώς θα λάβεις δράση σύμφωνα με αυτά που έμαθες.

Καταγραφή αυτών που ακούς.

Προσαρμογή αυτών που έμαθες στους δικούς σου στόχους.

Προγραμματισμός και δημιουργία action plan.

Αν ακολουθήσεις τα τρία παραπάνω σίγουρα το επόμενο training που θα ακολουθήσεις θα σου δώσει πολλά!