ΝΈΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

Bonus επεισόδιο: Περίοδος & Εκκλησία
με τον Συράκο Κεσέν

Λίγα λόγια για το επεισόδιο:

Τα Χριστούγεννα είναι μία ανάσα μακριά και αυτές τις γιορτές είπαμε να τις γιορτάσουμε παρέα με εσάς με ένα bonus extra εορταστικό επεισόδιο με τον Συράκο Ιωάννη Κεσέν. Σε αυτό το επεισόδιο θέλαμε να συζητήσουμε για την Περίοδο και την Εκκλησία και ο Συράκος ήταν το πλέον κατάλληλο άτομο.

Μαζί με την Κατερίνα, τη Ζωή και τον Θοδωρή συζήτησαν σχετικά με τις θέσεις της Εκκλησιάς για το θέμα της περιόδου και ειδικότερα για τις θέσεις του Χριστιανισμού και το πώς τα χριστιανικά έγγραφα παρουσιάζουν την περίοδο ως κάτι μιασματικό και κατώτερο. Επίσης, τόνισαν πώς οι λαϊκές λατρείες θεωρούσαν το αίμα της περιόδου ως κάτι ιερό και σημαντικό αλλά και για την ποινικοποίηση των θηλυκοτήτων ανα τις εποχές.

Με τη συγκεκριμένη συζήτηση με τον Συράκο τα παιδιά είχαν ως στόχο να απενοχοποιήσουν την περίοδο και να ξεκινήσουν τη συζήτηση γύρω από τα ταμπού που έχει δημιουργήσει η Εκκλησία για την περίοδο.

*Η συζήτηση έγινε στα πλαίσια της καμπάνιας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την περίοδο και το period poverty που έχει ξεκινήσει το H3RS.*

Μαζί με τον Συράκο κάναμε το πρώτο βήμα, εσύ θα κάνεις το επόμενο;

Περίοδος & Εκκλησία με τον Συράκο ΚεσένThe K.E.Y Podcast
00:00 / 29:02
landing page Ζω΄η.png