bed with period

Κάνεις σεξ όταν το ταίρι σου έχει περίοδο;

Το σεξ με περίοδο είναι ένα θέμα ταμπού που σπανίως συζητιέται. Ιατρικά έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει λόγος ένα άτομο να απέχει από το σεξ ενώ έχει περίοδο, οπότε εξαρτάται μόνο από το αν έχει διάθεση και όρεξη. Το άτομο που έχει περίοδο μπορεί να νιώθει άνετα, ποιες είναι όμως οι σκέψεις των παρτενέρ; 

Ρωτήσαμε και μας είπαν.

 

Κάνεις σεξ όταν το ταίρι σου έχει περίοδο;

  1. Ναι (Χ,25)
  2. Όχι (Α,21)
  3. Δεν έχω πρόβλημα να κάνω σεξ όταν το ταίρι μου έχει περίοδο. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο άνετα νιώθει η ίδια και αν το θέλει. Σε περίπτωση που δεν την ενοχλεί εγώ δεν έχω κάποιον ενδοιασμό. Εάν δεν θέλει εννοείται πως όχι.
  4. Έκανα μια φορά και δεν θα το ξανακανα (Θ,24)
  5. Ναι, υπό όρους να είναι στις τελευταίες μέρες και να μην υπάρχει έντονη καταρροή. Δε θα το έκανα στις πρώτες μέρες (Β,28)
  6. Ναι, ανάλογα τις μέρες (Χ,26)
  7. Όχι, γιατί τη μια φορά δεν ήθελε το ταίρι και την άλλη φορά η κοπέλα δεν ήθελε αλλά δεν πήρα ποτέ απάντηση γιατί (Β,24)
  8. Όχι με όλες τις κοπέλες μου. Με τη μια ναι, με την άλλη όχι (Δ,30)
  9. Εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να κάνω σεξ με την κοπέλα μου ενώ έχει περίοδο, βέβαια δεν γνωρίζω και πως είναι αυτό. (E,27)
  10. Ναι (Β,33)
  11. Όχι, δεν κάνω. (Α,39) 
  12. Ναι (Μ,24)
  13. Ναι κάνω σεξ εφόσον είναι long term ταίρι! (Α,27)
  14. Όχι πια (Ο,23)
  15. Όχι, γιατί συνήθως δεν νιώθει άνετα η κοπέλα κατά την διάρκεια της περιόδου. (Π,32)
  16. Όχι (Γ,24)

Αν ναι γιατί?

  1. Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο χρειάζεται να μας εμποδίσει από τον να έρθουμε σε σεξουαλική επαφή. Είναι κάτι βιολογικό, φυσικό και ανθρώπινο όπως οτιδήποτε άλλο στο σώμα μας. Σίγουρα χρειάζεται κάποια παραπάνω προσοχή, αντίληψη και επικοινωνία κατά την διάρκεια της πράξης ώστε αναλόγως να το διαχειριστούμε σε περίπτωση που νιώσει άβολα.
  2. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, απλώς αν έχουμε όρεξη και θέλει και το ταίρι μου βασικά, θα κάνουμε. (X,25)
  3. Τυχαίνει (Β,33)
  4. Είναι πιο ωραίο με περίοδο (Μ,24)
  5.  Δεν είναι λιγότερο ελκυστικό για μένα, απλά υπάρχει μια μεγαλύτερη προσοχή στο να μην λερώσουμε. (Α,27)

 

 Αν όχι, γιατί;

  1. Γιατί σέβομαι την σχέση μου και την επιλογή του να μην κάνει σεξ στην διάρκεια της περιόδου του, είναι και το πως νιώθει το κάθε άτομο που έχει περίοδο, άμα έχει πόνους στο στομάχι ή μέση ή το οτιδήποτε άλλο. (Α,21)
  2. Δεν μου άρεσε λόγω του αίματος (Θ,24)
  3. Να έχεις αντίληψη του ενδεχομένου η άλλη να είναι βρώμικη. (Β,24)
  4. Δεν έτυχε ποτέ. Ήταν περίεργη η σχέση, βασισμένη σε λάθος βάσεις. Δεν είχαμε ιδιαίτερα κοινά. (Δ,30)  
  5.  Στις αρχές μας με την πρώην μου έτρωγα πάντα άκυρο εκείνες τις ημέρες ε και μετά δεν την πίεσα ποτέ προφανώς!  (E,27)
  6. Παλιά δεν είχα θέμα γιατί είμαι λίγο βιτσιόζος, αλλά μια πρώην μου μου είχε πει πως είναι επικίνδυνο για τον άνδρα επειδή κατεβάζει η γυναίκα τα νεκρά ωάρια και ίσως να μη μας έβγαινε σε καλό. Εγώ δεν είχα θέμα, αλλά τώρα το σκέφτομαι δύο φορές για σεξ ενώ έχει περίοδο! (Α,39)
  7. Σταμάτησα από την δεύτερη μου σχέση και μετά γιατί το ταίρι μου δεν ήθελε, αλλά σιγά σιγά το συνήθισα και εγώ ως κάτι που όταν οι γυναίκες το περνάνε, οι περισσότερες προτιμούν να μην κάνουν σεξ. (Ο,23)

 

Θα έκανες με οποιοδήποτε ή μόνο στο πλαίσιο μιας σχέσης;

  1. Δεν ξέρω, τείνω προς τη σχέση (X,25)
  2. Θα έκανα/ θα είχα σεξουαλικές επαφές μόνο στο πλαίσιο σχέσης (Α,21)
  3. Παίζει ρόλο και το πόσο καιρό είσαι με τον άλλο. (Β,24)
  4. Μόνο στο πλαίσιο της σχέσης. Είναι λίγο σιχαμένο με μια άγνωστη. Δεν μπορώ το αίμα. (Μ,24) 

 

Έχει κάποια διαφορά για σένα; Είναι κάτι που απολαμβάνεις το ίδιο σε σχέση με άλλες φορές;

  1. Η αλήθεια είναι πως για μένα είναι κάτι που απολαμβάνω εξίσου με άλλες φορές. Ίσως να με διεγείρει λίγο παραπάνω καθότι έχω εντοπίσει πως το ταίρι μου το βιώνει πιο έντονα τα συναισθήματα και την αίσθηση του σεξ όταν έχει περίοδο.
  2. Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη διάφορα, ίσως να είμαι λίγο πιο προσεκτικός. (Χ,25)
  3. Το απολαμβάνω το ίδιο, δεν έχει διαφορά. (Β,28)
  4. Το απολαμβάνω το ίδιο (Χ,26)
  5. Με αυτή που ήθελε να κάνουμε σεξ με περίοδο, ναι το απολάμβανα περισσότερο. (Δ,30)
  6. Όχι ιδιαίτερη. Είναι ελαφρώς διαφορετικό (Β,33)
  7. Είναι πιο ωραίο. (Μ,24) 
  8. Δεν έχει διαφορά, η απόλαυση παραμένει ίδια και συνήθως παροτρύνω εγώ, δείχνοντας της ότι δεν έχω πρόβλημα με αυτό. (Α,27)
  9. Για μένα το ίδιο ακριβώς δεν είναι, λόγω καθαρισμού σεντονιών; Λόγω μιας αμηχανίας; κατι τέτοιο! (Π,32)

 

Το ταίρι σου σε έπεισε/παρότρυνε;

  1. Έγινε μία συζήτηση μεταξύ μας η οποία ξεκίνησε από εμένα ρωτώντας τη εάν νιώθει άνετα με κάτι τέτοιο. Καθότι η έλξη και η διέγερση μας δεν άλλαζε όταν έχει περίοδο απλά διστάζαμε διότι δεν ξέραμε την άποψη του άλλου.
  2. Ήταν απόφαση και των δυο, δεν μας πείραζε. (Χ,25)
  3. Ήταν κοινή απόφαση (Β,28)
  4. Ήταν κοινή απόφαση (Χ,26)
  5. Δε χρησιμοποιούσαμε προφυλακτικό με δική της παρότρυνση. (Δ,30)
  6. Τυχαίνει (Β,33)
  7. Ναι μου είπε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ότι δεν θα κάνω κακό στην υγεία της. (Μ,24)

 

Έχεις/είχες ποτέ ενδοιασμούς/φόβους;

  1. Στην αρχή είχα απλά την περιέργεια να δω πως ακριβώς πρέπει να το διαχειριστώ. Δεν ένιωσα άβολα με οτιδήποτε προέκυπτε. Θα πω πως ανησύχησα όταν υπολείμματα ή αίμα ήρθε σε επαφή με το δέρμα σε επίμαχα σημεία παρά την χρήση προφυλάξεων. Δεν θα έκανα σεξ όταν το ταίρι μου έχει περίοδο χωρίς προφύλαξη όπως επίσης και στοματικό έρωτα από την δική μου μεριά σε εκείνη αφού νιώθω άβολα.
  2. Δεν νομίζω, ίσως ελάχιστους κάποτε, γιατί γενικά στο μυαλό μου είχα ότι όταν έχει κάποια περίοδο, δεν θέλει ή και δεν πρέπει να κάνει σεξ ή κάτι τέτοιο. (Χ,25)
  3. Όχι (Β,28)
  4. Όχι, απλά η πρώτη φορά ήταν λίγο περίεργη από την άποψη ότι δεν το είχε ξανακάνει. (Χ,26)
  5. Εγώ φοβόμουν γιατί δεν ήξερα τι συμβαίνει όταν έχει περίοδο και δεν ήξερα αν είναι καλό για την κοπέλα. Δεν ξέρεις ποιες είναι οι επιπτώσεις για τη γυναίκα. (Δ,30)  
  6. Ναι, είναι κάπως αντιαισθητικό το αίμα και φοβόμουν μην πάθει τίποτα η κοπέλα. (Μ,24)
  7. Γνωρίζω ότι είναι κάτι φυσιολογικό και δεν μου δημιουργεί κάποιο φόβο. (Α,27)

 

Τι σε φοβίζει/αηδιάζει;

  1. Από τη μία, με φοβίζει ότι μπορεί [το ταίρι μου] να πονέσει ή μην νιώσει άνετα κατά την διάρκεια της πράξης για διάφορους λόγους, από την άλλη, δεν μπορώ να πω ότι με αηδιάζει, γιατί η περίοδος είναι ένα από τα πιο φυσιολογικά πράγματα που συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα, οπότε δεν με αηδιάζει. (Α,21)
  2. Το αίμα. Στην ιδέα είπα το έχουμε, άλλα όταν το είδα στο προφυλακτικό… (Θ,24)
  3. Οπτικά δεν το θεωρώ και ότι καλύτερο (Δ,30)
  4. Προσωπικά δεν θα έλεγα ότι με αηδιάζει αλλά εφόσον δυσκολεύει όλη την διαδικασία και οι περισσότερες κοπέλες νιώθουν άβολα αποφεύγω να το προτείνω, ωστόσο αν το ταίρι το προτείνει, δεν έχω κανένα πρόβλημα να συμμετάσχω. (Ο,23) 

 

Έχεις ενημερωθεί για αυτό;

  1. Όχι, δεν έχω ενημερωθεί και θα ήθελα πολύ να ενημερωθώ από κάπου και σωστά για να μάθω περισσότερα πράγματα. (Α,21)
  2. Ναι (Β,33)

 

Ξέρεις τι ακριβώς είναι η περίοδος;

  1. Η αλήθεια είναι πως έχω ψάξει αναλυτικά για αυτό στο παρελθόν και γνωρίζω τι είναι. Χωρίς να χρειάζομαι κάποια Βικιπαίδεια περίοδος είναι η εμμηνόρροια ή έμμηνος ρύση, είναι μία κατάσταση που αποβάλλεται το τοίχωμα της μήτρας, το ενδομήτριο. Προσωπικά έχω παρατηρήσει πως κρατάει κατά μέσο όρο 3 έως 7 ημέρες αλλά αυτό ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κύριο εμφανές σύμπτωμα που έρχεται στο μυαλό είναι η ροή αίματος ενώ παράλληλα πάλι από άνθρωπο σε άνθρωπο υπάρχουν διάφορες σωματικές εμπειρίες όπως κράμπες, πρήξιμο των θηλών, ακμή, εφίδρωση, μυϊκή πόνοι ( πιάσιμο ) κυρίως χαμηλά στην μέση και αύξηση της όρεξης για φαγητό. Παράλληλα, υπάρχουν αλλαγές και στην συναισθηματική εμπειρία του ανθρώπου. Όλα αυτά είναι πράγματα που εγώ έχω παρατηρήσει, εντοπίσει και αντιμετωπίσει με όσα ταίρια έχω βρεθεί μαζί.
  2. Ναι (Χ,25)
  3. Περίοδος δεν ξέρω τι ακριβώς είναι, δεν το έχω ψάξει κιόλας, αλλά από αυτό που ξέρω ή νομίζω ότι ξέρω, είναι ότι κάποιες μέρες από τον κάθε μήνα οι γυναίκες βγάζουν αίμα από το γενετικό τους όργανο, ενώ πριν από αυτό και κατά την διάρκεια της περιόδου έχουν πόνους στην μέση, στην κοιλιά και κάποιες έχουν και περισσότερο αίμα. (Α,21)
  4. Ναι (Θ,24)
  5. Είναι τα μη γονιμοποιημένα ωάρια. Τα αποβάλλει ο οργανισμός (Β,28)
  6. Ναι, περίπου (Δ,30)
  7. Γνωρίζω τα βασικά (Β,33)
  8. Όχι (Μ,24)
  9. Όσο για την περίοδο γνωρίζω ότι είναι κάτι που συμβαίνει στην γυναίκα περίπου κάθε μήνα στο περίπου με +-7-10 ημέρες, ότι είναι αρκετά επώδυνο για κάποιες γυναίκες και για κάποιες άλλες πάλι λιγότερο. (Α,27)
  10. Για την περίοδο σίγουρα ξέρω πολύ λιγότερα από ότι θα έπρεπε, γνωρίζω ότι είναι κύκλος των γυναικών που ουσιαστικά αποβάλει τα αυγά της εγκυμοσύνης και βοηθάει πολύ στην υγεία τον γυναικών και την ισορροπία των ορμονών τους. Επίσης ξέρω ότι βοηθάει αρκετά με τον πόνο όταν μια γυναίκα κάνει σεξ ενώ έχει περίοδο. (Ο,23)
  11. Για την περίοδο ξέρω πως είναι ο μηχανισμός του οργανισμού της γυναίκας να καθαρίσει από την παραγωγή ωαρίων; Κάτι τέτοιο θυμάμαι! (Π,32)

 

Group-7.png

Θες να μάθεις περισσότερα για εμάς;

Άφησε εδώ τα στοιχεία σου και θα έρθουμε εμείς σε επικοινωνία μαζί σου!