Επαναπροσδιορίζοντας τον όρο “Γυναίκα”

Picture of Efi Makamtzi
Efi Makamtzi

Έχεις νιώσει ότι κάτι στην ζωή σου δεν σε αντιπροσωπεύει πλέον;

Έχεις νιώσει μία ασταμάτητη ανάγκη να αλλάξεις ή να επαναπροσδιορίσεις αυτό που είσαι;

Εμείς το νιώσαμε. Γι’ αυτό χθες συνέβη μία μεγάλη αλλαγή. Το She & He, έγινε H3RS.
 
 

Τι μας οδήγησε σε αυτήν την αλλαγή και γιατί εσύ και η κάθε μία από εμάς, είμαστε καθοριστικό κομμάτι σε αυτό που σκοπεύουμε να πούμε;

 
Όλες μας αγωνιζόμαστε με τον δικό μας τρόπο για την γυναικεία ενδυνάμωση και την ισότητα φύλων. Βάζουμε όλο το πάθος μας και όλο μας το είναι, ώστε να επενδύσουμε σε δράσεις που ελπίζουμε να φέρουν μικρές αλλαγές. Αλλαγές που αν τις προσθέσουμε, θα έχουμε ένα μαγικό αποτέλεσμα.
 
Αν ξεκινήσουμε να μελετούμε την πορεία του αγώνα της ισότητας φύλων στην Ελλάδα, θα ξοδέψουμε μήνες, διαβάζοντας και ανακαλύπτοντας νέες γνώσεις. Πάρα όμως την πολυετή αυτή πορεία, η Ελληνική κοινωνία, έχει εξαιρετικά πολύ δρόμο μπροστά της για να πετύχει στο ελάχιστο την ισότητα των φύλων.
 
 
Εμείς θέλουμε να προσθέσουμε και να υπογραμμίσουμε, ένα ακόμη σημείο της γυναικείας ενδυνάμωσης σε αυτήν την δύσκολη εξίσωση. Την διαφορετικότητα. Έτσι, από εδώ και στο εξής, δεσμευόμαστε να:
“λαμβάνουμε υπόψη μας όλες τις διαφορετικές μορφές, που μπορεί να πάρει ο όρος “γυναίκα”.

Πώς θα το κάνουμε αυτό; Υιοθετώντας αξίες που όλες μας πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά από εδώ και στο εξής. Κάθε φορέας και άτομο πρέπει να αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπο έχοντας στο μυαλό της/του τα παρακάτω:
  • Ο “όρος” γυναίκα δεν είναι μία λέξη της οποίας η έννοια μπορεί να προσεγγιστεί απόλυτα
  • Το φύλο είναι κάτι πολυμορφικό
  • Ο όρος “γυναίκα” είναι ανοιχτός σε παρεμβάσεις και επανακαθορισμό
  • Η διαφορετικότητα πρέπει να είναι αποδεκτή σε κάθε μορφή της.

 

Ας ανοίξουμε λοιπόν μία συζήτηση για την διαφορετικότητα. Ας προσπαθήσουμε ενεργά να κάνουμε βήματα μπροστά, ώστε να αποδεχθούμε και να συμπεριλάβουμε παντού, κάθε γυναίκα, χωρίς καμία εξαίρεση.

 
 
 
Group-7.png

Θες να μάθεις περισσότερα για εμάς;

Άφησε εδώ τα στοιχεία σου και θα έρθουμε εμείς σε επικοινωνία μαζί σου!